Omroep Brabant

Het nieuws uit heel Brabant.

Omroep Brabant

Omroep Brabant RSS

'Laat Piet en Francien gewoon in hun huisje wonen', petitie in één dag al 1124 keer getekend

LIESSEL - Piet en Francien Goossens (allebei 80+) mogen volgens buurvrouw Saskia van Wieringen niet in hun noodwoning aan de Hazeldonksedreef in Liessel blijven wonen. De 25-jarige Dianne van den Einden uit Helmond trekt zich het lot van het echtpaar zo aan, dat ze een petitie is gestart. Ze krijgt steun van veel mensen uit de omgeving.
Datum: April 19, 2018, 4:56 pm

Publiek kan smullen bij Michael van Gerwen-Raymond van Barneveld: 'Benieuwd voor wie de fans zijn'

ROTTERDAM - Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld spelen donderdagavond in de Premier League tegen elkaar. Een bijzonder duel omdat het op Nederlandse bodem is. De vele fans die naar Ahoy gaan kunnen een leuk en snel duel verwachten. "Ze drukken allebei het gaspedaal flink in."
Datum: April 19, 2018, 4:27 pm

Nooit meer tanken: Mario heeft een zonnepaneel op zijn dak

TILBURG - Je kunt hem bijna niet missen in het centrum van Tilburg: Mario de Kort. In zijn kleine rode autootje met op het dak een zonnepaneel toert de 75-jarige Mario door de straten. En als je auto op zonne-energie rijdt, dan is het warme weer van donderdag extra mooi meegenomen. “Met dit weer rijden we gratis.”
Datum: April 19, 2018, 4:14 pm

Aubergines die groeien dankzij suikerbieten, je moet er maar opkomen

DINTELOORD - Aubergines en suikerbieten. Misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie in de keuken maar in glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland blijken ze elkaar prima aan te vullen. Wat ze met elkaar te maken hebben? 'Water' is het goede antwoord. In de kassen bij Dinteloord krijgen gewassen restwater van de naastgelegen suikerfabriek in Dinteloord. Donderdagmiddag werd de hoogwaardige zoetwatervoorziening officeel geopend.
Datum: April 19, 2018, 4:05 pm

Ga jij barbecueën vanavond? Zo doe je het veilig en lekker

EINDHOVEN - De eerste zomerse week van het jaar is een feit. De temperaturen blijven donderdagavond onverminderd hoog en dus is het tijd om de barbecue uit de schuur te halen. Ga jij vlees op de barbecue leggen? Of voor de vegetariërs onder ons: groenten? Toppers Egbert Nillesen en Wim Vink van BBQ-team De Daltons uit Best gaven ons eerder tijdloze tips over hoe je hoe lekker en veilig kookt op kooltjes.
Datum: April 19, 2018, 3:03 pm

Advocaat terreurverdachte verbijsterd over verlening hechtenis: 'Het is een flutzaak'

ROOSENDAAL/OUDENBOSCH - De advocaat van de terreurverdachte uit Essen die maandag werd opgepakt is geschokt. "Ik ben verbijsterd hoe weinig er voor nodig is om iemand op te pakken." Zijn cliënt werd maandag samen met twee broers uit Oudenbosch en een man uit Roosendaal opgepakt door een arrestatieteam.
Datum: April 19, 2018, 3:01 pm

A58 bij Bergen op Zoom half acht vanavond dicht na ongeluk

BERGEN OP ZOOM - Op de A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal is donderdagmiddag afgesloten na een ongeluk. Op dit moment wordt sporenonderzoek gedaan. Daarna moeten er vijf auto's afgevoerd worden. Naar verwachting gaat de weg om 19.30 uur weer open .
Datum: April 19, 2018, 2:19 pm

Twee keer winnen en dan mag FC Den Bosch (misschien) meedoen aan de playoffs

DEN BOSCH - Hoewel de kans inmiddels tot minimale proporties is geslonken, heeft FC Den Bosch de hoop nog steeds niet opgegeven dat het zich kan plaatsen voor de playoffs. Het smakelijke toetje van de Jupiler League kan alleen nog bereikt worden met twee overwinningen. En dan nog zijn de Bosschenaren afhankelijk van Volendam, Almere City en MVV.
Datum: April 19, 2018, 1:38 pm

Darth Vader is niet dood: 'Wie bier over mijn pak morst, maakt kennis met mijn lichtzwaard'

TILBURG - In Tilburg is hij een bijzondere verschijning. Iedere keer als Joost Dirkx in zijn kostuum op straat komt, staan de buren buiten en stoppen er auto's. Met zijn 1,98 meter is Joost net zo lang en imposant als zijn filmheld: Darth Vader, de schurk uit Star Wars. De zwaar hijgende vader van Luke Skywalker.
Datum: April 19, 2018, 1:26 pm

Roemeen schiet landgenoot dood met één kogel door het hoofd en moet 12 jaar de cel in

BREDA - De 37-jarige Roemeen die heeft bekend vorig jaar in Chaam zijn landgenoot te hebben doodgeschoten, is donderdag veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. Dat is twee jaar meer dan justitie had geëist.
Datum: April 19, 2018, 12:50 pm

Schoonmakers gehuldigd voor opruimen 'teringzooi' na kampioensfeest PSV

EINDHOVEN - Ruim veertig schoonmakers van Ergon zijn op het stadhuis in Eindhoven gehuldigd voor het opruimen van de troep na het kampioensfeest van PSV. "Zonder jullie zou de stad nu een teringzooi zijn", zei wethouder Yasin Torunoglu tegen de mannen van de schoonmaakploeg. Van PSV-directeur Toon Gerbrands kregen de schoonmakers een PSV-sjaal. Tot slot waren er nog bloemen.
Datum: April 19, 2018, 12:25 pm

Plan voor enorm zonnepanelenpark voor 10.000 huishoudens in Roosendaal

ROOSENDAAL - Als het aan de gemeente Roosendaal ligt komt er in het overloopgebied langs de Roosendaalse Vliet een enorme weide vol met zonnepanelen. Het zogenoemde Solarpark met ruim honderdduizend panelen levert energie op voor zo'n tienduizend huishoudens.
Datum: April 19, 2018, 12:09 pm

Recordhitte zorgt voor zomerse taferelen: warmste 19 april ooit gemeten!

EINDHOVEN - Het is officieel de warmste 19 april ooit gemeten. De warmste plek in de provincie was Eindhoven, daar werd het tegen het einde van de middag 29,1 graden. De laatste keer dat het in de maand april zo warm werd, was in 1968. Omroep Brabant doet verslag van deze subtropische dag aan de hand van de leukste filmpjes, foto's en posts uit het Brabantse land.
Datum: April 19, 2018, 11:39 am

Slapen tussen de wilde dieren: Safaripark Beekse Bergen opent resort

HILVARENBEEK - Onder grote belangstelling is woensdagavond het nieuwe Safari Resort Beekse Bergen geopend. Het vakantiedorp is gebouwd op 42 hectare van het park. Verspreid langs savannes en bosgebieden met bijzondere dieren staan 239 luxe lodges, safaritenten en boomhutten.
Datum: April 19, 2018, 11:07 am

Efteling met vijf miljoen bezoeken drukst bezochte attractie van Nederland

KAATSHEUVEL - De Efteling is de drukst bezochte dagattractie van 2017. Het pretpark had in 2017 voor het eerst meer dan vijf miljoen bezoekers. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC Holland Marketing en Response.
Datum: April 19, 2018, 10:57 am

Patrick mishandeld na huldiging PSV: hersenschudding, gebroken neus en een dik, blauw oog

EINDHOVEN - Een hersenschudding, een gebroken neus en een dik, blauw oog. Dat is wat een 21-jarige Eindhovenaar overhield aan het kampioensfeest van PSV van maandag. Toen Patrick zingend in de nacht van maandag op dinsdag met een vriend op de Mathildelaan liep, kreeg hij ruzie met drie mannen aan de overkant van de straat.
Datum: April 19, 2018, 10:42 am

Huismeester appartementencomplex Tilburg ziek door amfetamine-afval

TILBURG - De huismeester van een appartementencomplex aan het Berlagehof in Tilburg is donderdag ziek geworden door drugsafval. Dat was achtergelaten in de containerruimte van het complex. De huismeester werd misselijk en duizelig maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
Datum: April 19, 2018, 10:40 am

Jongen die in gymkleding weggelopen was van school in Uden, weer terecht

UDEN - Een jongen van elf is woensdag anderhalf uur vermist geweest in Uden. Volgens de politie was hij weggelopen vanaf basisschool De Sterrenkijker in Uden, zo werd rond kwart over elf gemeld. De jongen heet Jimmy en woont in ’t Oventje, een buurtschap dat onder het dorp Zeeland valt.
Datum: April 19, 2018, 9:38 am

Burgemeester belt de hele ochtend naar de radio om grootste wandelgemeente van het jaar te worden

HILVARENBEEK - Met z'n allen moet het toch lukken? Dat dacht burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek ook. Hij is met zijn gemeente in de race om 'Wandelgemeente van het jaar' te worden. Er is alleen een klein probleem. De gemeente Bronckhorst in Gelderland ligt een paar procent voor.
Datum: April 19, 2018, 8:32 am

Glazenwassers en hondenuitlaters moeten gewoon werken in de hitte, het Brabant Buske helpt

TILBURG - In Brabant is het donderdag nóg warmer dan de dagen ervoor en dus trekt het Brabants Buske door de provincie op zoek naar de heetste verhalen. Aan het werk, zittend op het terras of vegeterend op kantoor: iedereen komt in aanmerking voor een cool bezoekske van Brabantst zwoelste buske. Al een paar Brabanders zijn bezocht vandaag, maar het werk voor het Buske zit er nog niet op.
Datum: April 19, 2018, 8:02 am