Omroep Brabant

Het nieuws uit heel Brabant.

Omroep Brabant

Omroep Brabant RSS

Drugslab gevonden in loods op bedrijventerrein Heijningen

HEIJNINGEN - De politie heeft donderdagochtend een drugslab aan de 1 Februariweg in Heijningen gevonden. Het lab, vermoedelijk een XTC-lab, was compleet voorzien van nieuw apparatuur en nog ongebruikt. De politie heeft een man aangehouden.
Datum: August 17, 2017, 11:24 am

'Sexy zwembroekfoto' maakt Nederlandse waterpolomannen exotische lekkernij in Taiwan

EINDHOVEN - Afgetrainde lijven en wasbordjes overal waar je kijkt. Vriendelijk glimlachende gezichten en kleine oranje zwembroekjes. Een appetijtelijke foto van het Nederlandse waterpoloteam zorgt ervoor dat de heren als beroemdheden onthaald zijn in Taiwan. Ze doen daar vanaf vrijdag mee aan sporttoernooi de Universade.
Datum: August 17, 2017, 11:08 am

Politie zoekt inzittenden van witte auto na brand bij Petjes Bar in Overlangel

OVERLANGEL - In het onderzoek naar de brand in de Petjes Bar in Overlangel is de politie op zoek naar de inzittenden van een witte auto die tijdens de brand bij het café is gezien. Meteen na de brand vorige week liet de politie al weten er rekening mee te houden dat de brand was aangestoken. Donderdag geeft ze aan ‘uit te gaan van brandstichting’.
Datum: August 17, 2017, 10:36 am

'Wonderdokter' zegt Q-koorts te kunnen genezen, belangenorganisaties zijn sceptisch

EINDHOVEN - Q-koorts in zeven weken genezen. Alternatief genezer René Broekhuyse beweert dat te kunnen met zijn zelf uitgevonden middel Coxiel. Belangenorganisaties Q-support en Q-uestion lopen echter niet warm voor de beweringen van de omstreden Broekhuyse. Hij werd eerder uit het artsenregister geschrapt omdat hij actrice Sylvia Millecam weghield bij reguliere artsen, terwijl ze leed aan borstkanker.
Datum: August 17, 2017, 10:32 am

Man tankt 26 keer zonder te betalen, maar loopt uiteindelijk tegen de lamp

OOSTERHOUT - Een 36-jarige man uit Oosterhout tankte 26 keer zonder te betalen. De man kon aangehouden worden nadat hij herkend werd door oplettende agenten.
Datum: August 17, 2017, 10:20 am

Vlag halfstok bij voetbalvereniging in Heesch na overlijden clubman Paul Verstegen (44)

HEESCH - Er heerst grote verslagenheid bij voetbalvereniging HVCH in Heesch. De vlag op het sportpark hangt halfstok en leden zoeken elkaar volgens voorzitter Chris Ploegmakers op om elkaar te steunen. Dit na het overlijden woensdagavond van clubman pur sang Paul Verstegen (44).
Datum: August 17, 2017, 10:01 am

Trouwring gestolen op de camping, kersvers bruidspaar ontroostbaar

ETTEN-LEUR - Boos is ze niet meer, verdrietig wel. Karin de Visser (28) treurt om het verlies van de trouwring van haar man Dominique (31). De ring van het kersverse echtpaar uit Etten-Leur raakte vorige week zoek tijdens een vakantie op de camping in Appeltern. "Mijn man was even afgeleid en weg was de ring."
Datum: August 17, 2017, 9:39 am

Deur weggeblazen door arrestatieteam bij inval in Eindhoven [VIDEO]

EINDHOVEN - Een politie-inval op de Frederiklaan in Eindhoven trok woensdag urenlang veel bekijks onder buurtbewoners. De politie gebruikte rond half zeven explosieven om de voordeur van een woning in de straat te forceren, met veel toeschouwers tot gevolg. De politie arresteerde een verwarde man.
Datum: August 17, 2017, 9:02 am

Clubman overleden na ongeluk bij voetbalvereniging HVCH

HEESCH - De man die dinsdag zwaargewond raakte bij een ongeluk bij voetbalclub HVCH in Heesch, is woensdagavond aan zijn verwondingen overleden. Dat maakte de vereniging bekend.
Datum: August 17, 2017, 9:00 am

Agenten richten wapen op jongen met nepwapen: 'Dit had anders kunnen aflopen'

DEN BOSCH - Twee agenten hebben vorige week in Den Bosch hun wapen gericht op een jongen die rondliep met, zoals later bleek, een nepwapen. De agenten trokken hun wapen en schreeuwden dat de jongen zijn handen moest laten zien. Uiteindelijk deed hij dit, maar had hij dit ook maar iets later gedaan dan was er op hem geschoten. Donderdag bracht de politie het verhaal als waarschuwing naar buiten.
Datum: August 17, 2017, 8:52 am

Potloodventer actief in Oosterhout: 'Hij liet zijn piemel zien aan twee meisjes'

OOSTERHOUT - De politie in Oosterhout is op zoek naar een potloodventer op een witte mountainbike. De man maakte al meerdere slachtoffers. "Hij liet zijn piemel zien aan twee meisjes", schrijft de moeder van één van de slachtoffertjes.
Datum: August 17, 2017, 8:44 am

Uitvaartondernemer blijft vechten tegen sluiting van Uitvaarthuis Nuenen

NUENEN - Nuenen wil het Uitvaarthuis zo snel mogelijk sluiten, maar uitvaartondernemer Hans Raaijmakers probeert daar een stokje voor te steken. Raaijmakers spant op de valreep een kort geding aan tegen de gemeente om de voorgenomen sluiting eind augustus te voorkomen.
Datum: August 17, 2017, 8:22 am

Achtbaantester Louis (52) heeft zijn droomkans: 'Het mag hard, hoog en snel'

OISTERWIJK - Voor velen zou het een droomkans zijn. En voor de 52-jarige Louis Baerts uit Oisterwijk is het dat ook. Hij is door Uitmetkorting.nl uitgekozen als achtbaantester. "Ik mag alle achtbanen testen van de zeven grootste pretparken in Nederland."
Datum: August 17, 2017, 7:24 am

Alzheimerpatiënten leven op in Van Abbemuseum

EINDHOVEN - Museumbezoek doet mensen met dementie goed. Ze worden er blijer van. Ook leidt museumbezoek tot een beter contact met familie en vrienden. Dat blijkt uit onderzoek van het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam naar het programma ‘Onvergetelijk’. Dat is een initiatief van onder meer het Van Abbemuseum in Eindhoven.
Datum: August 17, 2017, 7:09 am

Hoe Brabant in al zijn schoonheid aan de nieuwe dag begint

BUDEL/OIRSCHOT - Het is alweer half augustus. De laatste weken werden we geplaagd door regen. Het is een slechte zomer, zeiden de mensen die vergeten waren dat we in de maanden daarvoor hitterecords braken.
Datum: August 17, 2017, 6:54 am

Balk valt op A59 bij Vlijmen, zes auto's rijden lekke band

VLIJMEN - Zes auto's hebben donderdagochtend een of meer banden kapot gereden op de A59 bij Vlijmen. Dit gebeurde nadat een transportauto een ijzeren balk onderweg verloor.
Datum: August 17, 2017, 5:56 am

Hoe gaan onze jongens het doen in de Vuelta?

EINDHOVEN - De derde en laatste grote wielerronde van het jaar gaat komend weekeinde van start, de Ronde van Spanje. Er doen vier Brabantse renners mee aan deze loodzware koers.
Datum: August 17, 2017, 5:51 am

Naam van boosdoener in fipronilaffaire al in november getipt, maar NVWA ondernam geen actie

DEN HAAG/MILL - Het bedrijf Chickfriend werd vorig jaar november al expliciet genoemd in een tip aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over het gebruik van het giftige fipronil in de pluimveesector. Dit bevestigt minister Edith Schippers van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.
Datum: August 17, 2017, 5:51 am

Fresku's typetjes Gino Pietermaai en Willy Keurig maken tv-debuut

EINDHOVEN - Fresku en producer Teemong kregen woensdagavond vrij spel in het tv-programma De Fresku Teemong Show op NPO3. Kijkers kregen een half uur lang bizarre sketches te zien van de Eindhovense rapper, die op YouTube al furore maakte met zijn typetjes Gino Pietermaai en Willy Keurig.
Datum: August 16, 2017, 9:32 pm

Vervijfvoudiging van meidenteams, 'vrouwen voetballen net zo goed als mannen'

ULVENHOUT - Het gaat goed met het meidenvoetbal in Ulvenhout. In een seizoen tijd ging bij UVV'40 het aantal teams van één naar vijf. Met speciale voetbalclinics proberen ze meisjes het veld op te trekken, met succes!
Datum: August 16, 2017, 8:45 pm