Omroep Brabant

Het nieuws uit heel Brabant.

Omroep Brabant

Omroep Brabant RSS

Bredase supporters willen monument voor Avondje NAC in Beatrixstraat

BREDA - De supporters van de stichting Samen voor NAC willen dat er een kunstwerk komt voor het Avondje NAC. Het monument, bestaande uit een lichtmast van ruim zes meter hoog en een bijpassende tribune, moet komen aan de Bredase Beatrixstraat waar het Avondje NAC in 1975 ooit begon.
Datum: September 22, 2018, 2:03 pm

Auto belandt in kanaal in Eindhoven, geen inzittenden aangetroffen

EINDHOVEN - Een auto is zaterdagmiddag in het kanaal beland in Eindhoven. Volgens een omstander staat er een duidelijk slipspoor op de weg naast het kanaal. Een duikteam uit Den Bosch kwam ter plekke maar trof niemand aan in de auto.
Datum: September 22, 2018, 1:56 pm

Het middelpunt van de Zuiderwaterlinie viert feest: 'Heusden zou er altijd zo uit moeten zien'

HEUSDEN - De langste water- en verdedigingslinie van Nederland ligt gewoon in Brabant. Een linie van Bergen op Zoom tot Grave, met Heusden als middelpunt. Die stad bestaat dit jaar 700 jaar. Om dat te vieren sloegen gemeente en inwoners de handen ineen.
Datum: September 22, 2018, 1:26 pm

Binnen twee dagen al 150.000 euro opgehaald voor slachtoffers en nabestaanden van spoordrama Oss

OSS - De teller van de inzamelingsactie voor nabestaanden en slachtoffers van het spoordrama in Oss staat op 150.000 euro. Dat bedrag is binnen twee dagen opgehaald.
Datum: September 22, 2018, 11:41 am

Debby zet gewonde buurtbewoner onder de douche na woningbrand: 'Hij heeft geluk gehad'

TILBURG - Debby aarzelde geen moment toen ze zaterdagochtend de sirenes hoorde en een uitslaande brand even verderop in de straat zag. Ze rende op het huis af, nam de gewonde bewoner mee naar haar huis en zette hem onder een lauwe douche om zijn brandwonden te koelen. "Hij heeft geluk gehad", zegt de reddende engel van de Generaal Kockstraat in Tilburg.
Datum: September 22, 2018, 11:26 am

'Dag lieve kinderen', mensen laten hart spreken in rouwregister voor slachtoffers spoordrama Oss

OSS - "Hoe zeg je 'dag' tegen iemand die je niet kunt missen?" Het is een van de vele geëmotioneerde boodschappen die mensen zaterdag achterlieten in het rouwregister dat de gemeente Oss heeft geopend na het spoordrama van donderdag, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. "Ik voel zoveel pijn in mijn hart", schrijft iemand anders. Het gemeentehuis is dit weekend extra geopend voor iedereen die een boodschap wil achterlaten. Dat kan van tien uur 's ochtends tot vijf uur 's middags.
Datum: September 22, 2018, 11:24 am

Wegpiraat rijdt met hoge snelheid op pizzabezorgster af, vrouw springt net op tijd weg

OISTERWIJK - Een wegpiraat heeft vrijdagavond een 20-jarige pizzabezorgster van haar sokken gereden in Oisterwijk. De vrouw uit Udenhout raakte 'slechts' lichtgewond omdat ze op het laatste moment een tuin in wist te springen.
Datum: September 22, 2018, 10:48 am

Nederland herdenkt slachtoffers spoordrama Oss massaal [OVERZICHT]

OSS - Overal in Nederland worden spontane herdenkingen georganiseerd voor de kinderen die omkwamen bij het spoordrama in Oss. Zo roepen vrachtwagenchauffeurs elkaar in Facebookgroepen op een zwart lintje aan de buitenspiegels te hangen. Verschillende chauffeurs geven gehoor aan die oproep.
Datum: September 22, 2018, 10:36 am

Spookrijder van de weg gehaald op A67 bij knooppunt Leenderheide

EINDHOVEN - Een spookrijder is zaterdagmorgen op de A67 bij knooppunt Leenderheide van de weg gehaald. Dat meldt Rijkswaterstaat.
Datum: September 22, 2018, 9:56 am

Groot onderhoud aan knooppunt Leenderheide dit weekend, dit zijn de afgesloten wegen

EINDHOVEN - Veel omleidingen en flinke vertragingen aan de zuidkant van Eindhoven dit weekend. Knooppunt Leenderheide gaat op slot voor groot onderhoud. De werkzaamheden startten vrijdagavond om negen uur en duren tot maandagochtend vroeg.
Datum: September 22, 2018, 9:34 am

Brand verwoest huis in Tilburg, slachtoffer loopt brandwonden op

TILBURG - Een huis aan de Generaal Kockstraat in Tilburg is zaterdagochtend door brand verwoest. Iemand die in de woning aanwezig was, raakte gewond. Het slachtoffer heeft brandwonden op armen en benen.
Datum: September 22, 2018, 9:23 am

Wat is het beste Nederlandstalige liedje? Volg hier LIVE de Lage Landen Lijst

ZOUTELANDE - Omroep Brabant zendt zaterdag de hele dag de Lage Landen Lijst uit. De honderd beste Nederlandstalige liedjes komen voorbij vanuit de studio in Zoutelande.
Datum: September 22, 2018, 8:06 am

Kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch legt De Nederlandse Kluis geen windeieren

BREDA - Wie denkt dat het vertrouwen om waardevolle documenten in een centrale kluis te bewaren tot een dieptepunt gedaald is, heeft het mis. De branche is zelfs na de geruchtmakende kluisjesroof in Oudenbosch nog springlevend. In Breda opent volgende maand een nieuwe vestiging van De Nederlandse Kluis.
Datum: September 22, 2018, 8:00 am

In een dag ruim 100.000 euro ingezameld voor nabestaanden en slachtoffers spoordrama Oss

OSS - Een inzamelingsactie voor de slachtoffers van het spoordrama in Oss heeft zaterdagochtend al meer dan 100.000 euro opgebracht. Daarmee is het streefbedrag (60.000 euro) binnen een dag ruimschoots gehaald.
Datum: September 22, 2018, 7:53 am

Directeur van Stint over spoordrama Oss: 'Als het onze schuld is nemen we onze verantwoordelijkheid'

OSS - De directeur van Stint Urban Mobility heeft een brief aan haar klanten gestuurd. "Als blijkt dat het ongeluk in Oss te maken heeft met de kwaliteit van de Stint, dan zullen we onze verantwoordelijkheid nemen", schrijft Edwin Renzen.
Datum: September 22, 2018, 7:41 am

Kiki Bertens naar de finale van het tennistoernooi in Seoul

SEOUL - Kiki Bertens heeft de finale bereikt van het WTA-tennistoernooi in het Zuid-Koreaanse Seoul. De Bredase nummer twee van de plaatsingslijst was vrijdagnacht in twee sets te sterk voor de Griekse Maria Sakkari.
Datum: September 22, 2018, 7:12 am

Ravage op N2 bij Waalre: auto ramt waarschuwingsbord en lantaarnpaal

WAALRE - Een auto is vrijdagnacht op een waarschuwingsbord gebotst op de N2 bij Waalre. Het ongeluk gebeurde rond halfvijf. De aanhanger belandde door de klap twintig meter verderop.
Datum: September 22, 2018, 4:28 am

Klaas Wels kreeg 'brok in de keel' bij eerbetoon TOP Oss aan slachtoffers van spoordrama

OSS - Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd van TOP Oss tegen Sparta (0-0) stonden spelers en fans stil bij het spoordrama in Oss. Veel fans waren in het zwart gekleed en hadden ballonnen bij zich. Trainer Klaas Wels kreeg bij het eerbetoon een 'brok in de keel'.
Datum: September 21, 2018, 9:11 pm

Ireen Wüst gebruikt veelbesproken schildklierhormoon: 'Ik heb ze nodig'

EINDHOVEN - Ireen Wüst gebruikt sinds vier jaar op doktersadvies het veelbesproken schildklierhormoon Thyrax. De topschaatsster uit Goirle zegt schildklierpatiënt te zijn. “Ik moest ze slikken, had ze nodig”, zei ze vrijdagavond in het tv-programma Nieuwsuur.
Datum: September 21, 2018, 8:30 pm

Willem II jaagt op punten met Timon Wellenreuther als 'eerste man'

TILBURG - Willem II reist zaterdag af naar Limburg om te spelen tegen Fortuna Sittard. De promovendus heeft uit de eerste vijf duels twee punten minder dan Willem II. Trainer Adrie Koster hoopt tegen Fortuna weer op drie punten, die gaat hij proberen te pakken met doelman Timon Wellenreuther onder de lat.
Datum: September 21, 2018, 7:40 pm