Vlogger oog in oog met reekalfje

BERGEN OP ZOOM – Vlogger Roel Diepstraten heeft een video gemaakt waarin hij natuurgebied Het Markiezaat bezoekt.

Met zijn camera trok Diepstraten het gebied in om het natuurschoon in het gebied op de Brabantse Wal vast te leggen. Vanuit de vogelkijkhut bekijkt hij de vogels die in het natuurgebied leven. De natuurspotter filmt onder meer ganzen en jonge reigers vanuit de hut.

De bijzondere planten in het gebied bekijkt hij in de video liggend op de grond. Zo komt hij het plantje Moeraswespenorchis (Epipactis palustris) tegen, een in de Nederlandse natuur voorkomende wilde orchidee.20160617-roeldiepstraten

Tot slot stond de vlogger oog in oog met een reekalfje dat nieuwsgierig op hem af kwam. „Ze had vast nog nooit mensen gezien, en was daarom nieuwsgierig naar wat ik was. Toen ze erachter kwam dat mama weg was, ging ze er zelf ook vandoor“, zegt Diepstraten, onder de indruk van de ontmoeting.

Diepstraten startte in januari met vloggen op youtube. „Via de vlog vertel ik over de avonturen die ik beleef in de natuur. Hierbij vertel ik ook over mijn werk bij Natuurmuseum Brabant, de excursies die ik geef en het werk voor verschillende films“, zegt Diepstraten uit het Brabantse Haghorst.

Bekijk hier de video:

Advertentie