Hét festival van de Brabantse Wal in Hoogerheide

Hét festival van de Brabantse Wal is jaarlijks rondom koningsdag. Het festival begon jaren gelden in een zaaltje. Ondertussen is het uitgegroeid tot een meerdaags festival. Brabantse Wal Festival 2017 vindt eind april plaats in de tent langs de Scheldeweg in Hoogerheide.

Geschiedenis

De eerste editie van het Brabantse Wal Festival vond in september 2007 plaats in een zaal in MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Na vijf edities ontstond de ambitie voor een grote opzet. Sindsdien vindt het plaats op het evenemententerrein naast de Scheldeweg in Hoogerheide. Bij het jaarlijkse evenement staan Brabantse gemoedelijkheid en gezelligheid voorop. Het festival is een vierdaags festival met op één van de dagen tevens een zeskamp.

Lekker fout

De Foute Mega Party is op Zaterdag 22 april 2017. Nvorig jaar gingen de tweeënhalfduizend bezoekers uit hun dak in de feesttent langs de Scheldeweg. De ene (f)outfit nog fouter dan de andere: van bloemetjesjurk tot dierenkostuum, ze stonden allemaal te dansen op nummers van de Spice Girls, Linda Roos en Jessica. Naast een Q-Music dj, zijn ook Jettie Pallettie, Dikdakkers en De Sjonnies van de partij. Kaarten kosten € 15,- in de voorverkoop.

Frans Bauer

De Hollandse Avond is op Woensdag 26 april 2017. Liefhebbers van Nederlandstalige muziek kunnen hun hart ophalen bij de muziek van John Paul Chacon, Jeffrey Heesen, Tamara Tol, John West, Lange Frans, Dennie Christian, Helemaal Hollands, Frans Bauer en DJ Dave. De opvallendste naam is ongetwijfeld die van Frans Bauer. De populaire zanger uit Fijnaart is de hoofdact op de Hollandse Avond die traditioneel ieder jaar tijdens de Koningsnacht, 26 april, georganiseerd wordt. Kaarten kosten € 25,- in de voorverkoop.

Rock ’n Roll

Op de Pop- Rockavond op Donderdag 27 april 2017 treden Blender, Nytrox en Mooi Wark op. Kaarten kosten € 10,- in de voorverkoop. Duo- en triotickets zijn extra voordelig. Een duoticket voor 22 & 26 april kost € 34,- Een trioticket voor 22, 26 en 27 april kost € 40,- Tickets zijn online te koop op www.bwf17.nl en bij 480 Primera winkels.

Advertentie