Nieuws en Actualiteit

Het is nooit komkommertijd op de Brabantse Wal… hoogstens aspergetijd! Daarom schotelen we u hier het meest recente nieuws van een aantal toonaangevende nieuwsvoorzieningen voor. Wilt u Brabantse Wal Krant nog niet verlaten? Kies dan met de rechtermuisknop “openen in nieuw tabblad” of “openen in nieuw venster” als u op een nieuwsbericht klikt.

Regioactueel.nl BN/DeStem Omroep Brabant

Regioactueel.nl

Woensdrecht

Nieuws uit de gemeente Woensdrecht (Hoogerheide, Ossendrecht, Putte, Huijbergen, Woensdrecht) publiceren we vanaf heden op Woensdrecht.nieuws.nl
Datum: August 2, 2017, 10:50 pm

Bergen op Zoom

Nieuws uit de gemeente Bergen op Zoom (Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat) publiceren we op Bergen-op-zoom.nieuws.nl
Datum: August 2, 2017, 10:40 pm

Reimerswaal

Nieuws uit de gemeente Reimerswaal (Rilland, Krabbendijke, Kruiningen, Yerseke, Hansweert) publiceren we op Reimerswaal.nieuws.nl
Datum: August 2, 2017, 10:30 pm

Archief

Een deel van het archief is terug te vinden via archief.regioactueel.nl
Datum: August 2, 2017, 10:20 pm
HungryFEED can't get feed. Don't be mad at HungryFEED. SimplePie reported: A feed could not be found at http://www.bndestem.nl/cmlink/1.2018516. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

Omroep Brabant: Home

Alle nieuwsberichten op de homepage

‘Museum in het Donker’ geeft meer kleur aan Oorlogsmuseum in Overloon, ‘Het is een belevenis’

‘Museum in het donker’. Met die formule wil het Oorlogsmuseum in Overloon op zes winteravonden extra bezoekers naar het museum lokken. Niet overdag, maar als de nacht is gevallen een museum bezoeken. 250 Belangstellenden hadden zich aangemeld voor de eerste thema-avond.
Datum: November 15, 2018, 10:56 pm

Michael van Gerwen stoot door naar laatste acht Grand Slam of Darts

Na een zinderende pot kan Michael van Gerwen opgelucht adem halen. 'Mighty Mike' bereikte de laatste acht van de Grand Slam of Darts door Michael Smith te verslaan. Het kostte Van Gerwen alle nodige moeite, maar hij trok aan het langste eind: 10-8.
Datum: November 15, 2018, 10:17 pm

Joost kan weer met blokjes spelen door tientallen donaties: ‘Dit is hartverwarmend’

Een inzamelactie voor de verstandelijk beperkte Joost Hoogenstraaten (38) uit Sterksel is een ongekend succes. Hij speelt graag met plastic 'honingraten', maar de blokjes worden niet meer gemaakt. De oproep is inmiddels tienduizenden keren gedeeld. “We rijden heel het land door om ze op te halen.”
Datum: November 15, 2018, 9:53 pm

TUF Recycling neemt maatregelen tegen verontreiniging van bodem door brandresten

TUF Recycling heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat extra milieuverontreiniging plaatsvindt op het terrein. De kunstgrasmattenverwerker in Dongen heeft een wal geplaatst op de betonnen vloer waarop verbrande rollen liggen. Die wal voorkomt dat bij regenval water wegloopt dat verontreinigd is.
Datum: November 15, 2018, 8:42 pm

Zijn de werken van Jan Sluijters in het Noordbrabants Museum kleurrijk en meeslepend of duivels?

In een jaar of tien ontwikkelde de in Den Bosch geboren schilder Jan Sluijters zich van een gewone schilder tot een experimenterend kunstenaar. Dat is mooi te zien in de tentoonstelling 'De Wilde Jaren' die zaterdag begint in het Noordbrabants Museum. De kunstenaar die later door velen werd gewaardeerd, kon in zijn eerste jaren op felle en afkeurende reacties rekenen.
Datum: November 15, 2018, 7:28 pm

Komt Sinterklaas volgend jaar aan in Geertruidenberg?

Grote paniek op de stoomboot van Sinterklaas. Door de lage waterstand van de Zaan lijkt het onmogelijk om zaterdag bij de landelijke intocht aan te meren in Zaandijk. De pieten moeten op zoek naar een alternatief en dat lijkt met Geertruidenberg te zijn gevonden. Of toch niet?
Datum: November 15, 2018, 7:06 pm

Jong kindje zwaargewond naar ziekenhuis na aanrijding op zebrapad Steenbergen

Een kind is donderdag aan het eind van de middag zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto. Dat gebeurde op een zebrapad aan de Kade in Steenbergen.
Datum: November 15, 2018, 5:17 pm

Droom van 6-jarige superfan Imke komt uit: K3 komt op school optreden

Vroeger droomde je er misschien wel eens van. Hoe zou het zijn als je aller- allergrootste idolen speciaal voor jou zouden komen optreden? Gewoon in je huiskamer of anders in de sporthal naast je eigen school? Voor de 6-jarige Imke van den Berg uit Gemert kwam de droom donderdag uit. K3 kwam speciaal voor haar en haar schoolgenootjes naar Gemert.
Datum: November 15, 2018, 5:10 pm

Politie treedt hard op tegen filmende automobilisten bij ongeluk op A58

Dertig automobilisten kunnen een bon in de brievenbus verwachten. Ze pakten hun mobieltje om te filmen of fotograferen terwijl ze donderdag langs het ongeval met drie vrachtwagens op de A58 bij Breda reden.
Datum: November 15, 2018, 5:07 pm

Vol verwachting klopt ons hart, aftellen naar de grote sinterklaasintochten in Brabant [OVERZICHT]

Voor kinderen breekt zaterdag de leukste tijd van het jaar aan. Sinterklaas en zijn Pieten zetten in Zaandijk voet op Nederlandse bodem. Vanaf dat moment mogen schoenen weer gezet worden en neemt de ‘uitpakspanning’ met de dag toe. De goedheiligman laat komend weekend ook in Brabant zijn gezicht zien.
Datum: November 15, 2018, 4:49 pm

19.000 kilo illegale waterpijptabak ontdekt in loodsen Helmond, verstopt in zeecontainer

De FIOD heeft woensdag in Helmond 19.000 kilo waterpijptabak in beslag genomen. De douane kwam de tabak door een tip uit het buitenland op het spoor.
Datum: November 15, 2018, 4:27 pm

'Ik dacht dat mijn laatste uur had geslagen', beschonken bestuurder rijdt vol in op agent

Een beschonken bestuurder is vorige week vrijdag vol op een motoragent ingereden in Den Bosch. De man ging er na een alcoholcontrole snel vandoor. Tijdens een achtervolging zette hij de auto in zijn achteruit en raakte de agent. “Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had."
Datum: November 15, 2018, 4:22 pm

Maartje Paumen verliest van G-hockeyer Jeroen en trakteert hem op een frietje

Jeroen was al sterspeler van het G-team in Almere, maar zijn roem gaat ongetwijfeld sky-high nu hij gewonnen heeft van oud-international Maartje Paumen. De ex-hockeyster uit Den Bosch was door Jeroen uitgedaagd voor een push-challenge. Ze nam de uitdaging aan en moest op de velden van hockeyclub Den Bosch haar verlies incasseren. "Dat is niet gemakkelijk, want ik hou niet van verliezen."
Datum: November 15, 2018, 4:21 pm

Voor wie geen geduld meer heeft, dit kun je verwachten van sprookje De Zes Zwanen in de Efteling

Roodkapje, Sneeuwwitje, Assepoester, al jarenlang bevolken zij en anderen het Sprookjesbos in de Efteling. En straks komt er ook het sprookje van 'De Zes Zwanen' bij. Voor wie niet kan wachten: in abonneetijdschrift Wonder lichten ontwerpers Stefany van den Dries en Sander de Bruijn alvast een tipje van de sluier op.
Datum: November 15, 2018, 3:48 pm

Zie ginds komt de Spinola bijna terug, Bredase caféboot straks verder als hippe cocktail boot

Ze beginnen haar al aardig te missen in Breda. Want wat is nou het Spanjaardsgat zonder Spinola? Voor veel Bredanaars is het net zo ondenkbaar als een potje zonder deksel. De caféboot en de stad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar het stadsicoon verblijft tijdelijk op een andere plek. De boot krijgt op een werf in Maasbracht een grondige opknapbeurt.
Datum: November 15, 2018, 3:31 pm

Jongen (16) opgepakt voor 'klungelige' overval zonder buit op Kruidvat

De politie heeft dinsdagmiddag een 16-jarige jongen uit Eindhoven opgepakt in zijn huis. Het is waarschijnlijk één van de 'klungelige' jongens die het Kruidvat aan het Meerplein in Eindhoven hebben overvallen.
Datum: November 15, 2018, 2:39 pm

Complete chaos op wegen rond Breda, ongelukken met vrachtwagens zorgen hele middag voor overlast

Door twee ongelukken met vrachtwagens op de A16 en A58 is donderdagmiddag een grote verkeerschaos ontstaan rondom Breda. De A58 in de richting van Tilburg werd afgesloten tussen knooppunt Galder en knooppunt Sint Annabosch. Om 12.30 uur botsten daar drie vrachtwagens. Even voor 15.00 uur vond op de A16 nog een ongeval plaats met vrachtwagens. De A16 werd daardoor ook afgesloten.
Datum: November 15, 2018, 2:37 pm

Man die uit wraak mortierbom liet ontploffen bij voordeur, veroordeeld tot ruim twee jaar cel

Een man uit Berlicum is veroordeeld tot 25 maanden cel, waarvan 9 maanden voorwaardelijk omdat hij expres een explosief bij een woning liet ontploffen. Dat gebeurde afgelopen april in Den Bosch.
Datum: November 15, 2018, 2:34 pm

Verkeersruzie loopt uit op mishandeling, achtervolging en middelvinger naar agent

Na een verkeersruzie heeft de politie donderdag een 49-jarige man uit Den Bosch en zijn 16-jarige zoon aangehouden. De man sloeg een 38-jarige automobilist uit Nieuwkuijk en trapte tegen zijn auto. Dat gebeurde in Raamsdonksveer. Het slachtoffer reed daarna achter de man en zijn zoon aan tot in Teteringen.
Datum: November 15, 2018, 2:12 pm

Geen antwoord meer op vragen Palestijns kinderkamp, PVV terechtgewezen door Gedeputeerde Staten

Gedeputeerde Staten geven de PVV geen antwoord meer op vragen over een Palestijns kinderkamp dat in oktober in Loon op Zand werd gehouden. GS denken dat met de beantwoording van die vragen “maatschappelijke scheidslijnen kunnen worden versterkt”. Het is voor de tweede keer in korte tijd dat GS de PVV terecht wijzen.
Datum: November 15, 2018, 1:39 pm

'Een bizar levensverhaal', Job van der Zon maakt documentaire over oud-PSV'er Nii Lamptey

Op zestienjarige leeftijd werd Nii Lamptey gebombardeerd tot ‘de nieuwe Pelé’. Die benoeming achtervolgde de Ghanese aanvaller, die één jaar voor PSV speelde, zijn gehele loopbaan. Hij kon de belofte nooit inlossen en voetbalde uiteindelijk in twaalf landen. Aad de Mos is volgens Lamptey zijn voetbalvader. Helmonder Job van der Zon maakte er een documentaire over.
Datum: November 15, 2018, 1:38 pm

Fokker in Hoogerheide gaat ook 'widebody' Airbus 330 onderhouden

Fokker Techniek gaat op Aviolanda in Hoogerheide ook onderhoud verrichten aan Airbus A330-toestellen. Dit is bijzonder omdat dit vliegtuig een widebody is, oftewel een breed toestel, met binnen twee gangpaden tussen drie rijen stoelen. Tot nu toe deed Fokker Techniek alleen onderhoud aan smalle toestellen met een enkel gangpad.
Datum: November 15, 2018, 1:38 pm

'Ze zat helemaal onder het bloed', buurtbewoners geschrokken van woningoverval Hilvarenbeek

Buurtbewoners zijn geschrokken van de gewelddadige overval donderdagochtend in een huis aan de Ds. van Heusdenstraat in Hilvarenbeek. "Ik werd gebeld door de man van het slachtoffer en ben gaan kijken. Het zag er niet goed uit, ze zat helemaal onder het bloed."
Datum: November 15, 2018, 1:23 pm

Politie pakt tweede afperser van oud-burgemeester Loon op Zand

Politie heeft ook de tweede verdachte gepakt van de afpersing van voormalig burgemeester Wim Luijendijk van Loon op Zand. Dat werd donderdag duidelijk bij een zitting bij de rechtbank in Breda.
Datum: November 15, 2018, 1:03 pm

Ongelukken op A16 en A58 met vrachtwagens, verkeerschaos rond Breda

Op de A58 zijn rond 12:30 uur drie vrachtwagens op elkaar gebotst bij Ulvenhout. Door de klap brak de cabine van de achterste truck helemaal af. De A58 was ter plekke dicht en het opruimen gaat in ieder geval tot de avondspits duren. Er is een omleiding ingesteld. Volgens Rijkswaterstaat gaan de opruimwerkzaamheden tot in de avondspits duren. Ook op de A16 gebeurde later op de middag een ongeluk met vrachtwagens, die snelweg werd ook deels afgesloten waardoor Breda slecht bereikbaar is.
Datum: November 15, 2018, 11:57 am