Nieuws en Actualiteit

Het is nooit komkommertijd op de Brabantse Wal… hoogstens aspergetijd! Daarom schotelen we u hier het meest recente nieuws van een aantal toonaangevende nieuwsvoorzieningen voor. Wilt u Brabantse Wal Krant nog niet verlaten? Kies dan met de rechtermuisknop “openen in nieuw tabblad” of “openen in nieuw venster” als u op een nieuwsbericht klikt.

Regioactueel.nl BN/DeStem Omroep Brabant

Regioactueel.nl

Woensdrecht

Nieuws uit de gemeente Woensdrecht (Hoogerheide, Ossendrecht, Putte, Huijbergen, Woensdrecht) publiceren we vanaf heden op Woensdrecht.nieuws.nl
Datum: August 2, 2017, 10:50 pm

Bergen op Zoom

Nieuws uit de gemeente Bergen op Zoom (Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat) publiceren we op Bergen-op-zoom.nieuws.nl
Datum: August 2, 2017, 10:40 pm

Reimerswaal

Nieuws uit de gemeente Reimerswaal (Rilland, Krabbendijke, Kruiningen, Yerseke, Hansweert) publiceren we op Reimerswaal.nieuws.nl
Datum: August 2, 2017, 10:30 pm

Archief

Een deel van het archief is terug te vinden via archief.regioactueel.nl
Datum: August 2, 2017, 10:20 pm
HungryFEED can't get feed. Don't be mad at HungryFEED. SimplePie reported: A feed could not be found at http://www.bndestem.nl/cmlink/1.2018516. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

Omroep Brabant

Omroep Brabant RSS

Windstoten tot wel 120 kilometer per uur verwacht donderdag, KNMI geeft code geel af

EINDHOVEN - Een westerstorm trekt donderdag over het land. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven voor alle provincies. Volgens het weerinstituut krijgen we te maken met zware windstoten van mogelijk 100 tot 120 kilometer per uur. De waarschuwing geldt in Brabant van vijf uur 's ochtends tot één uur 's middags.
Datum: January 17, 2018, 11:36 am

Twee gewonden bij zwaar ongeval op A58 bij Tilburg, één rijstrook weer open

TILBURG - Op de A58 is woensdag iets na het middaguur een zwaar ongeluk gebeurd bij Tilburg. Een vrachtwagen kwam via de middenberm op de andere weghelft terecht. Er vielen twee gewonden. De snelweg was enige tijd dicht richting Breda. Inmiddels is er weer één rijstrook open.
Datum: January 17, 2018, 11:21 am

'Eindelijk wordt er iets gedaan', blijdschap om aanpak gevaarlijke spoorwegovergang Den Bosch

DEN BOSCH - “Gelukkig gaan ze het aanpassen.” Gijs de Reijke is blij dat de gevaarlijke spoorwegovergang in de wijk Orthen in Den Bosch wordt aangepast. Gijs redde samen met een buurtbewoner een vrouw die met haar fiets op het spoor viel. Maar toch is er ook scepsis. “Dit had al veel eerder moeten gebeuren”, zeggen buurtbewoners.
Datum: January 17, 2018, 11:18 am

Kauwgom verraadt man die aanslag pleegde met vuurwerk: twee jaar cel

DEN BOSCH - Een 35-jarige man uit Antwerpen heeft in hoger beroep een celstraf van twee jaar gekregen, omdat hij zwaar vuurwerk liet ontploffen bij een voordeur van een huis in Uden. Ook probeerde hij hetzelfde te doen bij een raam van de woning. De man werd achterhaald dankzij DNA-sporen op een stuk kauwgom, waar hij het vuurwerk mee had vastgeplakt.
Datum: January 17, 2018, 11:04 am

Erepenning voor vrachtwagenchauffeur Danny die man uit brandende auto redde

OSS - Vrachtwagenchauffeur Danny Ouwens is een held. De 19-jarige man uit Oss redde vorig jaar oktober een automobilist uit een brandende auto op de snelweg A12 bij Oosterbeek. Voor deze heldendaad kreeg Danny woensdag de zogenoemde Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in brons, uit handen van burgemeester Agnes Schaap van de gemeente Renkum.
Datum: January 17, 2018, 9:37 am

Nu ook GenX gevonden in waterzuivering in West-Brabant, 'Alles op alles zetten om de bron te vinden'

BATH - Bij de waterzuiveringsinstallatie van Bath, net onder Bergen op Zoom, is de chemische stof GenX gevonden in de waterzuivering. Dat erkent Waterschap Brabantse Delta woensdag.
Datum: January 17, 2018, 9:37 am

OM onderzoekt gebruik geweld Marco Kroon in Afghanistan

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar een geweldsincident in Afghanistan in 2007 waarbij militair Marco Kroon uit Den Bosch betrokken was. Dat gebeurde tijdens een militaire operatie die geheim moest blijven. Advocaat Geert-Jan Knoops heeft dat woensdag namens Kroon naar buiten gebracht.
Datum: January 17, 2018, 9:17 am

Lifter spuit poederblusser leeg in tankstation Tilburg, 40.000 euro schade

TILBURG - Een bizarre vernieling, afgelopen april in een tankstation aan de Kempenbaan in Tilburg. Zo bizar, dat camerabeelden van de actie dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht werden vertoond in de hoop de dader te vinden.
Datum: January 17, 2018, 9:11 am

Custom Powders geeft toe bron te zijn van giftige stof GenX in water

EINDHOVEN - Het bedrijf Custom Powders in Helmond heeft erkend de bron te zijn van de giftige stof GenX die in november werd gevonden in het water bij de rioolzuivering in Aarle-Rixtel. Dat vertelde dijkgraaf Lambert Verheijen van Waterschap Aa en Maas woensdagochtend in het programma WAKKER van Omroep Brabant.
Datum: January 17, 2018, 8:00 am

Tennisser Matwé Middelkoop direct uitgeschakeld op Australian Open

MELBOURNE - Matwé Middelkoop uit Breda heeft precies drie sets mogen ruiken aan het hardcourt van de Australian Open. In de eerste ronde van het dubbelspel werd de tennisser met partner Robin Haase uitgeschakeld door twee Spaanse tegenstanders.
Datum: January 17, 2018, 7:13 am

Jurgen van den Goorbergh is klaar met loodzware Dakar: ‘Dit doe je je ergste vijand niet aan’

BELEN - De tiende etappe van de Dakar Rally was loodzwaar, vooral voor de motorrijders. Kistrijder Jurgen van den Goorbergh zat er na afloop even helemaal doorheen. “Ik ben echt knap naar de klote.”
Datum: January 17, 2018, 5:45 am

Recordomzet voor chipmachinemaker ASML: ruim 9 miljard euro

VELDHOVEN - Chipmachinefabriek ASML in Veldhoven heeft in 2017 de omzet naar een nieuwe recordhoogte zien stijgen, namelijk ruim 9 miljard euro. Dit is fors meer dan in 2016, toen de omzet uitkwam op 6,8 miljard euro. Ook de winst over 2017 kwam hoger uit, namelijk op 2,11 miljard, terwijl de winst in 2016 nog 1,47 miljard euro was.
Datum: January 17, 2018, 5:41 am

PSV verbiedt roken in het Philips Stadion

EINDHOVEN - Wie nog graag een sigaret wil opsteken in het Philips Stadion moet opschieten. PSV verbiedt vanaf juli 2019 roken in het stadion.
Datum: January 17, 2018, 5:28 am

Lokale gladheid op de wegen voorbij, code geel opgeheven

EINDHOVEN - Mensen die woensdagochtend de weg op gingen, moesten oppassen voor gladde wegen. Het KNMI gaf code geel af en waarschuwde voor gedeeltelijke bevriezing van de weg en winterse buien.
Datum: January 17, 2018, 4:53 am

Opnieuw ritzege voor Ton van Genugten in Dakar Rally, verschil slechts 33 seconden

EERSEL - Ton van Genugten heeft zijn tweede etappezege in de Dakar Rally binnen. De trucker uit Eersel was dinsdag de snelste bij de vrachtwagens en liet daarmee zien dat zijn uitspraken, eerder deze week, allerminst grootspraak waren.
Datum: January 16, 2018, 11:47 pm

Roken verboden op sportcomplex van PSV

EINDHOVEN - Sportcomplex De Herdgang van PSV is vanaf 1 juli volledig rookvrij. Het verbod geldt voor sigaren, sigaretten en e-sigaretten.
Datum: January 16, 2018, 9:29 pm

Michael van Gerwen opent Premier League tegen Rob Cross

VLIJMEN - Michael van Gerwen opent de jacht op zijn vierde Premier League-titel tegen regerend wereldkampioen Rob Cross. De titanen staan donderdag 1 februari tijdens de eerste speelronde van de belangrijkste dartscompetitie van de wereld tegenover elkaar.
Datum: January 16, 2018, 9:04 pm

‘Als een tornado die over je heen raast’, slachtoffers mishandeling uitgaansleven Breda doen verhaal

BREDA - Het begon als een gezellige stapavond maar het eindigde in een nachtmerrie. Twee mannen van 29 en 30 jaar oud werden in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juni 2017 bruut mishandeld in de Catharinastraat in Breda. De daders zijn nog altijd niet opgepakt. De slachtoffers deden dinsdagavond voor het eerst hun verhaal.
Datum: January 16, 2018, 8:58 pm

PSV-fans zien aanwinst Maximiliano Romero eindelijk, Argentijn wil kampioen worden

EINDHOVEN - PSV maakte de komst van Maximiliano Romero in december al bekend, maar fans van de Eindhovense club maakten dinsdagavond voor het eerst echt kennis met de Argentijn. De spits werd gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsreceptie.
Datum: January 16, 2018, 8:54 pm

Politie waarschuwt voor cashtrapping: nieuwe truc om geld te stelen uit pinautomaten

TILBURG - De politie waarschuwde dinsdagavond tijdens Opsporing Verzocht voor ‘cashtrapping’ in Brabant. Cashtrapping is een truc waarmee een oplichter geld van een pinner zelf in handen kan krijgen. De politie is op zoek naar zo’n oplichter die in 2017 op meerdere plekken in Brabant toesloeg.
Datum: January 16, 2018, 8:41 pm